dinsdag 9 november 2010

Zwarte Piet.

Project Pietenpak.

Zoals eerder beloofd, hier de eerste resultaten van het Zwarte Piet kostuum. Aanstaande zondag is Pieterbaas Marcos in vol ornaat te bewonderen op de intochtcatwalk van ons dorpje. Zodra hij foto's van de mode fotosessie heeft laten maken zal ik die toevoegen aan dit blog.

Door wat overbelichting lijkt het pak wat grijs, maar de kleuren zijn toch echt zwart oranje en goud, met de witte accenten van een veer, de kraag en de manchetten.

Als patroon heb ik een oud kostuumpatroon gebruikt, en delen daarvan onderling uitgewisseld. De cape is er zelf bij verzonnen. Mijn paspop heeft een kleinere maat dan de echte Piet, dus op de foto hangen de schouders een beetje. De mouwen zijn dubbel; één lange mouw, met daar overheen een ballonmouw met elastiek aan de onderkant. Dit om Pieterbaas wat meer speelvrijheid te geven. Dit geldt ook voor de broek. Deze is om een strakkere binnenbroek heen genaaid. Bovendien heeft hij galgen gekregen, want het fluweel en het band wat aan de tailleband hangt is redelijk zwaar, en de broek mag niet zakken natuurlijk! De kraag en de manchetten zijn ook los. De cape is uiteraard af te doen. Want die draagt Piet zelden tijdens voorstellingen.