woensdag 11 juni 2014

Kostuumatelier.

Zoals beloofd, een sneak preview van de eerste theaterkostuums voor de kerstproductie van toneelvereniging Maet hout Staet en KlarinetNsemble in december 2014.
  Allereerst rechts een roze engelenjurk, waarvan de lengte nog moet worden bepaald. De jonge kinderacteurtjes en dansers zijn nog niet bekend, maar zullen tussen de 8 en tien jaar oud zijn. Stel je daarbij voor een setje witte engelenvleugels, witte krullenpruikjes en een basiskleding van een wit t-shirt lange mouw, een maillot en balletschoentjes. In totaal zo'n tien stuks te maken, variërend in grootte.
Een picolopakje, met opzet voorzien van verschillende knopen, veiligheidsspelden en lapjes. Later wordt dit setje nog wat extra door het stof en de modder gehaald voor een theatraal effect.
Even om uit te proberen, een gilletje voor de groep kinderen die de schapen gaan uitbeelden. De borg is met wat acrylverf hier en daar donkerder gemaakt om diepte te creëren (publiek zit op afstand). De oren worden nog gecompleteerd met een schapenneusje dat als een maskertje wordt gedragen. De basiskleding is hetzelfde als onder de engelenjurk en wordt aangevuld met pols- en enkelbanden van bont. Als voorsluiting aan het gillet komen er nog gepunnikte touwtjes met ponponnen. Ook weer zo'n tien stuks te fabriceren.